Évszázados felelősséggel az egészségért

Kutatási együttműködések

Társaságunk továbbra is kiemelt szerepet tulajdonít a partnerek felkutatásának és K+F együttműködések kialakításának. Akadémiai és egyetemi intézetekkel a kutatás korai szakaszában, míg ipari partnerekkel elsősorban a klinikai fejlesztésben dolgozunk együtt.

A Richter K+F együttműködései közül kiemelkedik a japán Mitsubishi-Tanabe Pharmaceuticals-szal, a finn Orion Corporations-szal, illetve az Egyesült Államokbeli Forest Laboratories-szal kötött kutatási megállapodásaink, amelyek jelentősen hozzájárulnak a kutatásaink eredményességéhez. Az együttműködések lehetőséget biztosítanak arra, hogy a partnerek közösen fejlesszék tovább a különböző fázisban lévő gyógyszerjelölt molekulákat, az ezekkel kapcsolatos kockázatokat és kiadásokat megosszák egymás között. Az együttműködések a központi idegrendszer betegségeire irányulnak, amelyek továbbra is a legnehezebb, legkevésbé felderített, legrejtélyesebb és a betegeket egész életükben elnyomorító kórállapotok.

A Richter Gedeon, kutatógárdájának egyedülálló szakértelmét az együttműködésekben a partnerek fejlesztési, klinikai vizsgálati és engedélyeztetési tapasztalataival egészítjük ki. Hisszük, hogy együtt olyan terápiás lehetőségeket dolgozhatunk ki, és olyan gyógyszereket hozhatunk forgalomba, amelyek új reményt adhatnak a betegek széles csoportjának.

Mindezeken túl a Richter és a Mochida Pharmaceutical Co. Ltd. átfogó és hosszú távú licenc, illetve együttműködési szerződést kötött a Richter bioszimiláris termékportfoliójának fejlesztéséről és értékesítéséről, illetve a STADA Arzneimittel AG-vel két különálló licenc és együttműködési szerződést kötöttünk két bioszimiláris termék, monoklonális antitestek fejlesztéséről és értékesítéséről.