Az egészség a küldetésünk

Richter mint munkáltató

​​​Milyen a Richternél dolgozni? ​2013-ban a Richter lett a legvonzóbb gyógyszeripari munkahely az Aon-Hewitt Legvonzóbb Munkáltatók felmérése alapján. A kutatásból az is kiderül, hogy a magyarországi munkavállalók körében jelentősen felértékelődött a stabilitás és a munkahely megbízhatósága. Társaságunk vállalati kultúráját alapvetően meghatározó értékek a stabilitás és a megbízhatóság.

Időtálló értékrend
Társaságunk ma is az alapító által meghatározott szellemiségben működik, alapértékeink a kezdetektől meghatározzák a Richter mindennapjait. A Richter több mint száz éve megbízható szereplője a gyógyszeriparnak, sikereit munkatársai magas szintű teljesítményének köszönheti, jövőjét hagyományosan az innovációra alapozza.
 
Stabilitás
A Richter több mint száz éve a magyar nemzetgazdaság meghatározó szereplője. Évszázados sikerét többek között az átgondolt és megfontolt döntéshozatalnak is köszönheti, amely mindig a hosszú távú stratégia megvalósulását szolgálta. Megalapítása óta több nemzedéknek biztosított munkahelyet Magyarországon. A stabilitás és megbízhatóság vállalati kultúránk alapkövei.
 
Etika
A Richter vállalati kultúrájának fennállása óta meghatározó eleme az etikus magatartás. Fontos számunkra, hogy az itt dolgozó kollégák kölcsönös tisztelettel és bizalommal forduljanak egymás felé a közös munka során. A külső partnereinkkel való együttműködésekben az etikus üzleti magatartás fontos és követendő érték számunkra.
 
Élhető munkahely
Vállalati kultúránk másik meghatározó jellemzője a barátságos, családias hangulat. A Richterben eltöltött hosszú évek során összetartó, egymásra odafigyelő munkahelyi közösségek alakulnak ki. A jó munkahelyi légkör fenntartása mellett, munkatársaink egészségének megőrzése is kiemelten fontos számunkra. Hisszük, hogy hosszú távon csak az képes magas szintű teljesítményt nyújtani munkahelyén, aki kellő figyelmet fordít a munka és magánélet egyensúlyára, akinek lehetősége van a fizikai és szellemi felfrissülésre. Ennek érdekében biztosítunk munkatársaink számára széleskörű sportolási és üdülési lehetőségeket, valamint egészségügyi szűrővizsgálatokat.
 
Innováció
Az innovációnak a Richterben hagyománya van, a Társaság stratégiájának 1901-es megalapítása óta meghatározó része. Mára a Richter a kelet-közép-európai térség legjelentősebb gyógyszerkutatási központjává fejlődött. Az innovatív gondolkodást a Társaság minden területén fontosnak tartjuk, hiszen ez biztosíthatja a jövőnket. A 2010-ben életre hívott RITA-díjjal a napi szinten megvalósuló innovációt és kreatív gondolkodást igyekszünk ösztönözni és elismerni.
 
Elkötelezettség
A Társaság sikerének egyik titka a nemzedékek alatt felhalmozott tapasztalatokban, az értékes szaktudásban rejlik. Ezért fontos számunkra munkatársaink hosszú távú elkötelezettsége. Magyarországon egyedülálló módon a Richternél munkaviszonyban eltöltött évek száma átlagosan közel 14 év. Az elkötelezettség munkaadó és munkavállaló között kölcsönös: munkatársaink hosszú távon számíthatnak a Richterre mint munkahelyre.
 
Teljesítményorientáció
Richter Gedeon gyógyszerész építtette hazánk első gyógyszergyártó üzemét, amely korának kiemelkedő műszaki létesítménye volt. A megalapítást követően rövid időn belül a világ számos országában értékesítette termékeit a Társaság. Alapítónk nyomdokait követve mára a Richter a legjobb úton halad abba az irányba, hogy páneurópai gyógyszercéggé váljon. A Társaság eddigi eredményeit munkatársaink kiváló teljesítményének köszönhetjük, s bízunk benne, hogy a teljesítményorientált munkahelyi légkör a következő száz esztendőben is a cég fejlődésének motorja lesz.
 
Csapatmunka
A Magyarországon több mint ötezer főt foglalkoztató Richterben sokféle szakemberrel találkozhatunk. Nagyon fontos, hogy mindenki a legjobb tudását hozzáadva segítse a vállalati célok megvalósítását. A közös célok eléréséhez elengedhetetlen az együttműködés, a konstruktív légkör.