Az egészség a küldetésünk

A Richter bejelenti, hogy a Janssen Evra® márkanevű fogamzásgátló tapaszára vonatkozóan kötött eszközvásárlási akvizíció lezárult

2021.01.07.

​A Richter Gedeon Nyrt. („Richter") 2020. december 3-án bejelentette, hogy eszközvásárlási szerződést kötött a Johnson & Johnson kizárólagos tulajdonú leányvállalatával, a Janssen Pharmaceutica NV („Janssen") vállalattal, annak Evra® márkanevű fogamzásgátló tapasza megszerzésére az Egyesült Államokon kívüli piacokra vonatkozóan.

A tranzakció zárásának feltételei teljesültek, így a tranzakció lezárult.

 

Richter - Háttéradatok

 A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. (www.richter.hu) az egyik legnagyobb közép-kelet-európai gyógyszeripari vállalat, amely Nyugat-Európában, Kínában, valamint Latin-Amerikában is közvetlen piaci jelenlétet épített ki. A 2019. év végén a 3,6 MrdEUR (4,1 MrdUSD) tőzsdei értékkel bíró vállalat mintegy 1,6 MrdEUR (1,7 MrdUSD) konszolidált árbevételt ért el ugyanebben az évben. A Társaság termékpalettája szinte valamennyi fontos terápiás területet – nőgyógyászati, központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri – felöleli. A Közép-Kelet Európa legnagyobb K+F központjával rendelkező vállalatnál az eredeti kutatás a központi idegrendszer megbetegedéseire irányul. Széleskörűen elismert szteroid-kémiai ismeretei révén a Richter a világ egyik legjelentősebb vállalata a nőgyógyászat területén. A Társaság jelentős erőforrásokat fordít bioszimiláris termékek fejlesztésére.

​ 

További információ:

Befektetők:

Ördög Katalin:                                    +36 1 431 5680

Sajtó:

Beke Zsuzsa:                                     +36 1 431 4888