Rendkívüli tájékoztatás

2020.08.19.

​A Richter Gedeon Nyrt. tájékoztatja tisztelt részvényeseit, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen működő Részvénytársaságtól (a továbbiakban: MNV Zrt.) és a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványtól (a továbbiakban: MUC Alapítvány)
kézhez vett értesítés szerint 2020. augusztus 18. napján befejeződött a - Magyar Állam tulajdonában álló és Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány bizalmi vagyonkezelésében lévő - 18.637.486 db Richter törzsrészvénynek a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány  tulajdonába adását szolgáló részvénytranszfer.

​A fent megjelölt tranzakció eredményeként a Richter Gedeon Nyrt.-ben az MNV Zrt. által képviselt Magyar Állam befolyása (szavazati joga, ill. tulajdoni hányada) 15,25%-ról 5,25%-ra csökkent. Egyidejűleg a MUC Alapítvány befolyása (szavazati joga, ill. tulajdoni hányada) a Richter Gedeon Nyrt.-ben 10%-ra növekedett.

A tranzakcióra a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozási programjának és a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány oktatási tevékenységének támogatásáról szóló a 2020. évi XXVI. törvény 7.§-a alapján került sor.