Az egészség a küldetésünk

Richter-Helm Biologics és Richter-Helm BioTec

​​Az 1997-ben Strathmann Biotec néven alapított hamburgi székhelyű Richter-Helm dinamikus, folyamatosan fejlődő biotechnológiai cég.

A Richter Gedeon és a német HELM AG 2007-ben vásárolta fel a Strathmann csoport leányvállalatát. A Richter-Helm közös vállalat egységei: egy fejlesztő üzem Hamburgban és két, cGMP minősítéssel rendelkező, mikrobiológiai gyártásra specializálódótt gyártóüzem Hannoverben ill. Bovenauban. 

A Richter-Helm specia​lizált bérgyártási és fejlesztési kapacitást kínál gyógyszer- és biotechnológiai cégek számára. Emellett folyamatosan keresi az izgalmas biotechnológai fejlesztési projekteket mind saját fejlesztési portfoliója bővítése mind együttműködési lehetőségek kialakítása céljából. 

A Richter-Helm gyökerei a cég hannoveri félüzeméig nyúlnak vissza, ahol 1997-ben megkezdték a GMP követelményeinek megfelelő plazmid DNS gyártást. Az új részvénytulajdonosok egyik első intézkedése volt, hogy megnövelték a félüzem dolgozói létszámát és jelentős műszaki beruházásokat indítottak el. A bővítésnek köszönhetően a 200 literes fermentációs kapacitással rendelkező hannoveri gyártóegység a Richter-Helm korszerű üzemeinek sorába lépett. 

A hannoveri mellett a Richter-Helm büszkélkedhet az egyik legmodernebb biotechnológiai üzemmel Európában. A Hamburg melletti Bovenauban felépített gyártóegység komplex kialakítása révén képes a rekombináns fehérjék, plazmid DNS és mikrobakteriális vakcinák előállítására is. A több mint 4500 négyzetméter alapterületű, a cGMP követelményeinek megfelelő üzem eleget tesz mind az FDA mind az EMEA elvárásainak. 

A Richter-Helm harmadik egysége Hamburgban található. Az üzem az eljárás- ill. analitikai fejlesztésekre specializálódott, ideértve a biológiai próbák (bioassay) fejlesztését. 

A berendezések könnyen mozgathatók az üzemek közt és a kapacitás is rugalmasan tervezhető az aktuális szükségletek fényében. Ez a rugalmasság teszi lehetővé, hogy a Richter-Helm minden projektjéhez ki tudja választani a megfelelő üzemet vagy üzemkombinációt. 

Több mint két évtizedes szerződéses gyártási tapasztalatára támaszkodva, a Richter és a HELM közös, hosszú távú stratégiáját követve, a Richter-Helm elkezdte saját biotechnológiai fejlesztési portfoliójának kialakítását. A Richter-Helm valamint a tulajdonos Richter és HELM szakembereit tömörítő interdiszciplináris teamek segítségével a közös vállalat új egysége, a Richter-Helm BioTec új licensz együttműködéseket kínál partnerei számára.