Az egészség a küldetésünk

Gedeon Richter Romania

A marosvásárhelyi Gedeon Richter Romania története 1985-ben kezdődött, ekkor rakták le az Armedica nevű gyógyszergyár alapkövét, az első gyártásra négy évvel később került sor.​

1998-ban a Richter a Gedeon Richter Romania SRL közreműködésével kivásárolta a román államtól a cég 50,98%-os többségi részesedését. 2003-ban a Gedeon Richter Romania S.R.L. beolvadt a nyilvánosan működő S.C.Armedica S.A. részvénytársaságba, megtörtént a társaság zártkörűvé alakítása és a neve Gedeon Richter Romania S.A.-ra változott. A többszöri tőkeemelések során a Richter tulajdonrészesedése 98,96%-ra emelkedett.

A privatizáció első fázisának lezárta után, 1999-ben, a profiltisztítást követően elkezdődött a termékstruktúra átalakítása, a termékpaletta korszerűsítése új, licencpartnerektől vásárolt termékekkel, illetve saját fejlesztésekkel. A közép- és hosszú távú stratégia egyik alapelve volt a marketinghálózat megteremtése, a minőségbiztosítási rendszer kialakítása, illetve minden olyan feltétel biztosítása, amely lehetővé teszi a nemzetközi szabványoknak megfelelő, korszerű gyógyszergyártást. Az üzemek GMP konformmá tételére irányuló beruházások már 1998-ban elkezdődtek. Ennek és a következő években történt jelentős infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően (regionális fejlesztő laboratórium kialakítása, logisztikai centrum létesítése, tabletta-, galenusi-, kiszerelő üzemek fejlesztése, ellátó rendszerek korszerűsítése) a romániai leányvállalat modern, a hatósági előírásoknak megfelelő készítményeket gyárt, több bel- és külföldi GMP inspekciónak eleget tett. 2006-ban 39 termékével volt jelen a román piacon, legfontosabb termékcsoportjai: a szív- és érrendszeri, valamint a központi idegrendszerre ható készítmények, antibiotikumok tabletta, kenőcs, illetve oldat formájában.