Az egészség a küldetésünk

Gedeon Richter RUS

​A Richter Gedeon név Oroszországban immáron ötven éve fogalom. A lakosság nagyrésze által csak „Gedeon”- ként emlegetett vállalat termékei megbízhatóságuk, hatékonyságuk és elérhető áruk miatt mindig is nagy népszerűségnek örvendtek az orosz piacon, így 1996-ban megszületett a döntés egy új termelőüzem létrehozásáról nem messze Moszkvától, Jegorjevszk városában.​

Három évvel később már megkezdte munkáját a kézi csomagolóüzem, 2001 őszén pedig sor került a Gedeon Richter RUS nevű leányvállalat hivatalos megnyitójára is.

A minőségbiztosítási terület jelentőségének felismerése az orosz vállalatot hamar versenytársai fölé emelte: 2004-ben a GMP EC tanúsítvány megszerzésének köszönhetően megkezdődhetett az export-tevékenység valamint az anyavállalattal kötött szerződések alapján a licenckészítmények gyártása is. Az orosz termelő leányvállalat jelenleg eleget tesz mind a GMP, mind az ISO követelményeknek.

A Gedeon Richter RUS késztermékek előállításával valamint kiszereléssel (tabletták, kapszulák) foglalkozik. Termékei között allergiaellenes, szív- és érrendszeri készítmények, fekélyellenes, gyulladásgátló gyógyszerek, továbbá nyugtató és antibakteriális készítmények is megtalálhatók. Készítményeinek fő piaca a FÁK országok illetve Magyarország.

A megnövelt gyártási és raktározási kapacitásoknak köszönhetően a cég a közeljövőben tízszeres mennyiségű termék előállítására lesz képes. A Gedeon Richter RUS 400 alkalmazottat foglalkoztat, mely létszámot folyamatosan emeli a cégfejlesztéssel párhuzamosan.