Az egészség a küldetésünk

Gedeon Richter Polska

​A Grodziskie Zaklady Farmaceutyczne (Polfa Grodzisk) története 1885-re nyúlik vissza, a gyár a második világháború előtti időszakban az ország vegyipari cégeinek élvonalába tartozott. 1945 után fő tevékenysége a hatóanyag-gyártás volt, majd fokozatosan a készgyógyszer-gyártás területén vettette meg lábát.​​

2002. november 12-én vált a Richter csoport tagjává, amikor a Richter stratégiai befektetőként 51%-os többségi tulajdonrészesedést szerzett a Polfa Grodzisk apportálásával megalakuló új lengyel gyógyszergyártó cégben.

Az azóta eltelt időszakban a Richter tulajdonrészesedése 99,8%-ra emelkedett, megvalósította az 5 évre vállalt beruházási programot: sor került a késztermék-gyártás korszerűsítésére, valamint jelentős infrastrukturális, informatikai és környezetvédelmi fejlesztésekre. A készgyógyszer-gyártó üzem mellett pilot üzem és készárú raktár is épült, ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a Polfa Lengyelország egyik legmodernebb gyárává vált.

Az akvizíciót követően, a hatóanyaggyártás és egyéb melléktevékenységek felszámolása után jelenleg készgyógyszer-gyártás és szolid formában (tabletta, kapszula) történő kiszerelés folyik a 740 dolgozót foglalkoztató gyárban. A vállalat termékportfoliója emésztési, érrendszeri és gyulladáscsökkentő készítményeket foglal magába, összesen 32 márkanév különféle kiszereléseivel van jelen a lengyel gyógyszerpiacon.

A leányvállalat nem csupán termel, hanem hasonlóan az anyavállalathoz, foglalkozik marketinggel, promócióval, kutatás-fejlesztéssel, beszerzéssel. Ezenkívül exporttevékenységet folytat Oroszországba, Belorussziába, Üzbegisztánba, Ukrajnába, Romániába. A Polfa a csoportszintű kutatásfejlesztésekből is kiveszi a részét, továbbá nagykereskedelmi tevékenységet folytat: a Richter Gedeon termékeit forgalmazza Lengyelországban.