Az egészség a küldetésünk

Biologikumok gyártástechnológiájának optimalizálása és az azt támogató analitikai vizsgálati módszerek fejlesztése

​A „VERSENYKÉPESSÉGI ÉS KIVÁLÓSÁGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK VKE-17" pályázaton  támogatást nyert  „Biologikumok gyártástechnológiájának optimalizálása és az azt támogató analitikai vizsgálati módszerek fejlesztése a Richter Gedeon Nyrt., a BME, az ELTE  valamint az MTA TTK  együttműködésében" projekt fő célja a Richter K+F portfóliójába tartozó biologikumok fejlesztéséhez szükséges tudás kiterjesztésével növeljük a biologikumok gyártástechnológiájának hatékonyságát, megteremtve azt a biotechnológiai ökoszisztémát, amely versenyképessé teszi a Richtert a globális értelemben vett egyik legkompetitívebb iparági területen.

​ A projekt több, a tagoknál megvalósuló, egymásra épülő részfeladatból áll. Céljaink között szerepel például a gyógyszerfehérjék specifikus fejlesztése érdekében megvalósítandó új alkalmazott kutatás-fejlesztési protokollok kidolgozása és alkalmazása.

A konzorcium vezetője a Richter Gedeon Nyrt, tagjai a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), MTA természettudományi Kutatóközpont, Eötvös Lóránd Tudományegyetem.


A projekt teljes költségvetése:  
2 149 millió Ft, futamideje: 4 év.

A szerződött támogatás összege: 1 484 millió Ft

ebből a Richter Gedeon Nyrt. támogatása: 665 millió Ft

Támogatás mértéke: 69,05 % (RG: 50 %)

Projekt azonosító száma: 2017-1.3.1-VKE-2017-00002