Az egészség a küldetésünk

"Felsőoktatás és az ipar együttműködése az egészségiparban"

A „GINOP-2.3.4-15 Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ - Kutatási infrastruktúra fejlesztése" pályázaton támogatást nyert „Felsőoktatás és az ipar együttműködése az egészségiparban" című projekt keretein belül egy olyan integrált kutatási központ jön létre, ahol a terápiás termékek, gyógyszerek kutatása ötvöződik a betegségmegelőzés irányaival.

A Debreceni Egyetem a közelmúltban elsőként alakított ki gyermekgyógyászatra specializálódott innovációs központot, mely ötvözve a kísérleti oltóanyag labor munkájával, forradalmian új technológiákat honosíthat meg a gyermekkori betegségmegelőzés területén.

A speciális gyógyszerforma létrehozásával a Fluart Kft. egy teljesen új irányt nyit meg, míg a kialakítandó kísérleti vakcina üzem az elkövetkező évtizedekben olyan új fejlesztések felé nyit kapukat, melynek eredményeként egy nemzeti oltóanyag gyártó intézmény jöhet létre.

A konzorciumi kutatás fejlesztés keretében a Richter Gedeon Nyrt. részéről egy új terápiás termék fejlesztése valósul meg, melynek részei a bioszimiláris rekombináns fehérje gyártási technológia és analitikai módszerek átvétele, helyi körülményekre történő megfeleltetése.

A konzorcium vezetője a Debreceni Egyetem.

 

A projekt teljes költségvetése: 8 020 millió Ft, futamideje: 4 év. infoblokk_kedv_final_CMYK_ERFA.jpg

A szerződött támogatás összege: 5 910 millió Ft

ebből a Richter Gedeon Nyrt. támogatása: 1 170 millió Ft

Támogatás mértéke:  57,98 % (RG: 43,02%)

Projekt azonosító száma: GINOP-2.3.4_15-2016-00002

Kivitelezés ideje: 2017.01.01 – 2020.09.30.

Kedvezményezett: Debreceni Egyetem vezette 3 tagú konzorcium