Az egészség a küldetésünk

„Integrált intelligens technológiák-szinergiaprogram; Fókuszban az energetika és gyógyszeripar”

A „Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ - Kutatási infrastruktúra fejlesztése FIEK-16" pályázaton  támogatást nyert  „Integrált intelligens technológiák-szinergiaprogram; Fókuszban az energetika és gyógyszeripar" projekt fő célja egy nyílt hozzáférésű laboratóriumi infrastruktúra-hálózat kiépítése, mely tudásalapú, innovatív, és magas fokon digitalizált eljárásokkal teszi lehetővé biztonságos, kontrollált technológiák kifejlesztését, oktatását, valamint az ehhez kapcsolódó interdiszciplináris alprogramok megvalósítását. A projekt szervezetben 3 fő terület kapcsolódik egységbe: az IKT technológia, a gyógyszer-technológia, és az energetika.

A kialakításra kerülő kompetenciaközpont innovatív modell-technológiája rövid átfutási idővel képes az ipari igényeknek megfelelő új szolgáltatásokat nyújtani számos szakterületre, különös tekintettel az energetikaára és a gyógyszeriparra.

A gyógyszer-technológia terén a fő várható eredmény egy magas szintű szabályozással ellátott, folyamatos eljárásokat alkalmazó gyógyszergyártó modellrendszer.

 A konzorcium vezetője a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), tagjai a Siemens Zrt., Nokia Kft., Magyar Villamosművek Zrt., és a Richter Gedeon Nyrt.

A projekt teljes költségvetése:  5 959 millió Ft, futamideje: 4 év.

A szerződött támogatás összege: 3 959 millió Ft

ebből a Richter Gedeon Nyrt. támogatása: 434 millió Ft

Támogatás mértéke: 66,44 % (RG: 46,45%)

Projekt azonosító száma: KTIA_FIEK-16-2016-0007

Kivitelezés ideje: 2017.04.01 – 2021.03.31.

Kedvezményezett: BME vezette 5 tagú konzorcium