Az egészség a küldetésünk

Kutatási együttműködések

Társaságunk továbbra is kiemelt szerepet tulajdonít a partnerek felkutatásának és K+F együttműködések kialakításának. Akadémiai és egyetemi intézetekkel a kutatás korai szakaszában, míg ipari partnerekkel elsősorban a klinikai fejlesztésben dolgozunk együtt.

A japán MitsubishiTanabe Pharma-val, illetve az Allergan-nal kötött kutatási együttműködéseink továbbra is jelentősen hozzájárulnak a kutatás eredményességéhez. A Richter preklinikai és az Allergan klinikai szakértelme a központi idegrendszerben hatékony molekulák terén rendkívül jól kiegészíti egymást. Örömmel számolunk be arról, hogy a Richter tovább bővítette a központi idegrendszeri kutatás területén kialakított partneri megállapodásainak a körét azáltal, hogy az Orion Corporation-nel egy széleskörű és hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja új kémiai vegyületek közös kutatása és fejlesztése a kognitív rendellenességek kezelésére. A 2013-ban aláírt szerződés értelmében az együttműködés lehetőséget biztosít arra, hogy a két társaság közösen válasszon ki és fejlesszen tovább három felfedezési fázisban lévő gyógyszerjelölt molekulát.

Azt követően, hogy 2010 végén a Richter és a Mochida Pharmaceutical Co. Ltd. átfogó és hosszú távú licenc, illetve együttműködési szerződést kötött a Richter bioszimiláris termékportfoliójának fejlesztéséről és értékesítéséről, 2011 augusztusában nyilvánosságra hoztuk, hogy a STADA-val két különálló licenc és együttműködési szerződést kötöttünk két bioszimiláris monoklonális antitest fejlesztéséről és értékesítéséről. 2014 és 2015 során a STADA-val a bioszimiláris termékfejlesztés területén korábban megkezdett együttműködést tovább bővítettük. A két cég nem kizárólagos licenc és értékesítési megállapodásokat kötött a Richter bioszimiláris teriparatide és pegfilgrastim készítményeinek európai forgalmazására (Oroszország kivételével).

2016 októberében a Richter tovább növelte partner-megállapodásai számát, azaz megállapodást írt alá a DM Bio által kifejlesztett monoklonális antitest, a trastuzumab gyártási technológiájának transzferéről, valamint a készítmény fejlesztésére és értékesítésre vonatkozó licenc jogok átvételéről.

A Richter Gedeon kutatógárdájának egyedülálló szakértelmét az együttműködésekben a partnerek fejlesztési, klinikai vizsgálati és engedélyeztetési tapasztalataival egészítjük ki. Hisszük, hogy együtt olyan terápiás lehetőségeket dolgozhatunk ki, és olyan gyógyszereket hozhatunk forgalomba, amelyek új reményt adhatnak a betegek széles csoportjának.