Az egészség a küldetésünk

Richter Egészségváros


A Richter Egészségváros programsorozat célja, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése és fenntartása érdekében. Szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal, sokakat érintő fizikai és lelki betegségekről tartott előadásokkal, és nagyszerű családi programokkal készülnek a szervezők minden helyszínen, ahol az egészség megőrzése mellett a jótékonyság is nagy hangsúlyt kap.

Legfontosabb értékünk az egészség! Ezt vallja a Richter már alapítása óta és nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is számos programmal és kezdeményezéssel támasztja alá hitvallását.

Ezek közül az egyik legsikeresebb programsorozat a 2009-ben útjára indított Richter Egészségváros, amely az országot járva a helyi kórházak és egészségügyi intézmények szakembereiből álló felkészült csapattal várja a látogatókat a kijelölt helyszíneken. A kezdeményezés különlegessége, hogy a programra látogatók a helyi kórház működését és a szükséges orvostechnikai eszközök beszerzését is támogatják, hiszen részvételükkel növelhetik a Társaság által felajánlott 2 millió forintos alapadományt. A program indulása óta eltelt 9 év alatt 297 millió forintnyi támogatást gyűjtöttek össze a lakosok a Richter segítségével.

A programsorozathoz számos prominens személy is csatlakozott, így a látogatók a helyszíneken személyesen is találkozhatnak Rudolf Péterrel, Béres Alexandrával, Katus Attilával, Abaházi Csabával, Szily Nórával, Jaksity Katával, Radványi Dorottyával, Barabás Évivel és Dr. Almási Kittivel, akik tanácsadással, személyes tapasztalatokkal és egészségmegőrző tippekkel várják az érdeklődőket.

Az Egészségváros részletes programjáról, a jövőbeli helyszínekről a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők.