Az egészség a küldetésünk

Nőgyógyászati készítményeink

A Richter számára a nőgyógyászati terápiás terület kiemelkedően fontos. A Társaság egyedülálló, több évtizedre visszanyúló tapasztalattal rendelkezik ezen a területen: az első szteroid kísérleteket maga az alapító, Richter Gedeon gyógyszerész végezte. Társaságunk volt az első gyógyszergyár, aki fogamzásgátló készítménnyel jelent meg a magyar piacon 1966-ban.

Az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően a nőgyógyászati készítményekkel foglalkozó gyártók közül a Richter rendelkezik az egyik legszélesebb termékválasztékkal. Fontosnak tartjuk, hogy hosszútávon megbízható és stabil partnerként kortól függetlenül megoldást nyújtsunk a leggyakoribb női problémákra és élethelyzetekre. Nőgyógyászati termékeink között megtalálhatóak a hatékony, korszerű és elérhető árú fogamzásgátlók, sürgősségi fogamzásgátlók, hormonterápiás és gombaellenes, valamint mióma kezelésére szolgáló készítmények egyaránt.

Társaságunk az elmúlt évszázad óta folytatott eredeti kutatásokat és sokat áldoztunk a legteljesebb nőgyógyászati portfolió kialakítására. Cégünk életében fontos mérföldkő volt, hogy nőgyógyászati vonalon 2010-ben ismét beléptünk az originális kutatási területre. A méh fibroid tumorainak (mióma) kezelésére kifejlesztett készítményünk ma már a világ számos o​rszágában elérhető. Termékünkkel korszerű, sebészeti beavatkozás mentes megoldást, tartós gyógyulást kínálunk a betegségben érintett nőknek.

A német Grünenthal fogamzásgátló termékpalettájának megvásárlásával a Richter Csoport tovább fokozta jelenlétét a nyugat-európai piacon, egyedülálló lehetőséget biztosítva a meglévő nőgyógyászati üzletágának kibővítésére. Az Amerikai Egyesült Államok piaca szintén fontos a Richter nőgyógyászati készítményeinek exportja szempontjából, a Társaság hatóanyagokat valamint késztermékeket is nagy mennyiségben szállít az USA piacára.

Ezek a stratégiai lépések jól kiegészítik a Társaság eddig is széles körben elismert nőgyógyászati tevékenységét, hiszen így már minden korosztálynak korszerű terápiás megoldást kínálunk.

Célunk, hogy termékeinkkel világszerte megóvjuk a nők egészségét, valamint hosszabb távon megőrizzük életminőségüket.