Az egészség a küldetésünk

Az EMA megkezdte a Richter által benyújtott új fogamzásgátló készítmény forgalombahozatali engedélyének értékelését

2020.02.27.

​A Richter Gedeon Nyrt. („Richter") a mai napon bejelentette, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befogadta a Richter által benyújtott estetrol-t (E4) és drospirenone-t tartalmazó kombinált fogamzásgátló törzskönyvezési kérelmét.

​Az új orális fogamzásgátló készítmény természetes eredetű, natív ösztrogénje szelektíven hat az egyes szövetekben. A vonatkozó licenc megállapodás földrajzi hatálya Európára, Oroszországra, valamint a Független Államok Közössége egyéb országaira terjed ki.

 

A készítmény – Háttéradatok:

 A Mithra által kifejlesztett új fogamzásgátló termékjelölt, 15mg estetrol-t (E4), egy egyedülálló, natív ösztrogént és 3 mg drospirenone-t tartalmaz.

 

Richter – Háttéradatok:

 A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. (www.richter.hu) az egyik legnagyobb közép-kelet-európai gyógyszeripari vállalat, amely Nyugat-Európában, Kínában, valamint Latin-Amerikában is közvetlen piaci jelenlétet épített ki. A 2019. év végén a 3,6 MrdEUR (4,1 MrdUSD) tőzsdei értékkel bíró vállalat mintegy 1,6 MrdEUR (1,7 MrdUSD) konszolidált árbevételt ért el ugyanebben az évben. A Társaság termékpalettája szinte valamennyi fontos terápiás területet – nőgyógyászati, központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri – felöleli. A Közép-Kelet Európa legnagyobb K+F központjával rendelkező vállalatnál az eredeti kutatás a központi idegrendszer megbetegedéseire irányul. Széleskörűen elismert szteroid-kémiai ismeretei révén a Richter a világ egyik legjelentősebb vállalata a nőgyógyászat területén. A Társaság jelentős erőforrásokat fordít bioszimiláris termékek fejlesztésére.

 

 

További információk:

Befektetők:

Ördög Katalin:                   +36 1 431 5680

Sajtó:

Beke Zsuzsa:                     +36 1 431 4888