Rendkívüli tájékoztatás

2019.06.11.

A Richter Gedeon Nyrt. tájékoztatja tisztelt részvényeseit, hogy a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány tájékoztatása szerint 2019. június 5. napján befejeződött a
- Magyar Állam tulajdonában álló és Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) által kezelt - 18.637.486 db Richter törzsrészvénynek a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (a továbbiakban: Alapítvány) bizalmi vagyonkezelésébe adását szolgáló részvénytranszfer. ​

A tranzakciót követően az MNV Zrt. közvetlen befolyása a Társaságban 15,25%-ra csökkent, míg az Alapítvány bizalmi vagyonkezelésébe adott részvények vonatkozásában az MNV Zrt. az Alapítványon keresztül rendelkezik 10%-os közvetett befolyással.

Az Alapítvány a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványról, a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem részére történő vagyonjuttatásról szóló 2019. évi XXX. törvény 3.§ (5) és 3.§ (6) rendelkezései szerint köteles gyakorolni a bizalmi vagyonkezelésébe átadott részvényekkel összefüggő szavazati jogát.